parallax background

LOFT thePLAAS

B Offices
April 11, 2018
P+2E Joita
January 3, 2018

“Jocul dintre senzorial si functional naste contraste. Gestul designerului este de a crea un spatiu firesc. “

LOFT thePLAAS, este o extindere pe verticală a unei case vechi, construită înainte de 1900, situată într-o curte interioară a vechiului cartier istoric Iosefin din Timișoara. Melanjul nevoilor funcționale cu cele estetice a dus la o soluție clară, spațioasă, epurată de segmentări și compartimentări.

Extinderea este o propunere de amenjare realizată de designerul de interior Diana Chivu împreună cu Bogdan Pascalau, arhitect și partener al studioului - the PLAAS. Spațiul este destinat locuirii temporare, fiind gândit pentru partenerii și clienții studioului, la parter fiind amenajate chiar birourile the PLAAS.


Compoziția spațială este împărțită longitudinal de coama acoperișului din care pornesc pantele mansardei ce dezvăluie prin vitraje generoase, cu expresii diferite, peisaje ale vechiului cartier.


Spațiului astfel creat i se subordonează firesc zonele funcționale, ample, contemporane și confortabile. Astfel, zona de zi dialogheaza cu dormitorul printr-un perete complet vitrat.
Înălțimea bucătăriei este mărită de o lucarnă ce conturează zona de lucru și oferă o perspectivă plăcută dar și o inundare cu lumină naturală. Un alt tip de comunicare cu exteriorul se afla pe timpanul estic, cu o deschidere pe verticală. Pe suprafața formată de fereastra generoasă se profilează un fotoliu superb "566" de la Rolf Benz.

Mobilierul cu funcțiuni previzibile este reprezentat de piese ale unor branduri de renume: Minotti, Knoll, Poltrona, Cassina etc. cu linii simple, moderne și totodată confortabile. Accentul cromatic al întregului spațiu sunt insa, scaunele de dining și covorul.

Dormitorul are ca punct de interes cada sculpturală, ancorată în centrul spațiului pe covorul de pietre, pentru ca apoi să se extindă către corpul de iluminat fluid și diafan suspendat din centrul acoperișului, ca un dialog între material si efemer, între realitate și vis. Timpanul vestic este texturat de cofrajul diafragmei ce ilustreaza materialitatea si textura lemnului cu care acesta s-a realizat
Atenția la detalii se observă atâta în finisaje cât și în alegerea materialelor. Sunt folosite piatra, lemnul, textilele și pielea. Decorațiunile sunt puține, însă propuse pentru creativitatea lor.

Mobilierul cu funcțiuni previzibile este reprezentat de piese ale unor branduri de renume: Minotti, Knoll, Poltrona, Cassina etc. cu linii simple, moderne și totodată confortabile. Accentul cromatic al întregului spațiu sunt insa, scaunele de dining și covorul.