parallax background

Antalis Interior Design Award

P+2E Joita
January 3, 2018
Visual Merchandise KARE Design
February 14, 2018

Am avut oportunitatea sa particip si sa castig premiul intai Antalis Interior Design Award 2017. Ceremonia de premiere a avut loc in cadrul targului Maison et Objet Paris ianuarie 2018. O experienta inaltatoare si plina de emotii, care m-a insufletit sa ofer mai mult din ceea ce sunt. Proiectul castigator poarta numele de Reinvented Chalet si a fost inscris in sectiunea Hospitality a competitiei. Am plecat de la ideea de vacanta si stare de bine, insa intr-un spatiu urban. Conceptul care mi-a oferit directia a fost un fusion intre abordarea senzoriala a stilului chalet cu modernitatea si formalismul unui hotel. Spatiului generos care primeste multa lumina din exterior i-am adus intimitate prin folosirea culorilor inchise, a texturilor calde si a nuantelor naturale.

Decorarea peretilor am gandit-o intr-un mod artistic, folosind imagini grafice inspirate din natura si fotografii de arta (ex. Michael Duva - Barn Owl Photography). Multumita produselor Antalis Coala imaginile isi vor putea gasi transpunerea in realitate pe diferite materiale suport, cum ar fi Coala NW Smooth Matt – un material vinilic cu rezistenta la foc. Mobilierul si decoratiunile fac parte si acestea din portofoliul unor branduri renumite, cum ar fi KARE Design sau Fritz Hansen. Lobby-ul hotelului devine astfel un loc de introspectie si relaxare, un spatiu care te elibereaza dupa o calatorie lunga sau o zi plina de intalniri.

Cum ar fi sa te comporti ca si cum tot ceea ce-ti doresti se va intampla? Cam despre asta este vorba. Limitarile de zi cu zi sunt impuse doar de noi si acest concurs a fost pentru mine dovada acestui lucru. De cate ori nu ne spunem ca nu suntem inca pregatiti, ca sunt altii mai buni, sau ca nu avem sanse printre alte sute de oameni? Ii vedem de multe ori pe cei care sunt cu mult deasupra noastra fara sa ne uitam la cate trepte am urcat deja. E bine sa privesti in sus, insa nu pentru amagire, ci doar pentru a-ti stabili obiectivele. Pentru a-ti calibra gandirea in sensul cresterii si evolutiei. Da, te uiti si in spate pentru a gasi recunostinta, pentru a gasi puterea sa mergi mai departe si pentru a te vedea descompus, bucata cu bucata, in sute si mii de parti ce compun acest intreg: tu cel/cea de astazi. Multumesc inca o data Antalis pentru oportunitatea oferita, aceea de a primi premiul in cadrul Maison et Objet Paris 2018, unul din cele mai mari targuri de design interior. Il consider un pas inainte catre o cariera pe plan international.